Моркови темпура


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
моркови
1 бр.
жълтък
1 ч. ч.
фино брашно
1 ч. ч.
вода
1 щипка
сол

Приготвяне

1
Морковите се измиват и се режат на пръчици.
2
Жълтъкът се смесва с ледено студената вода, брашното и солта, и всички съставки се разбъркват за кратко. Подходяща мазнина за пържене е кокосово масло.
3
Част от морковите се потапят в приготвената панировка „Темпура” и се пържат за кратко в сгорещената мазнина.
4
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят. По същия начин се пържат и останалите.
5
Ястието се сервира веднага със сос по избор.

Подобни рецепти