Мини хлебчета


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 ч.ч.
брашно
3 бр.
яйца
100 мл
вода
1 с.л.
суха мая
2 с.л.
захар
1 ч.л.
сол

Приготвяне

1
Захарта се разтваря в затоплената вода заедно с маята. Разбърква се и се оставя да шупне. В купа се сипват брашното и солта. Добавят се яйцата и шупналата мая. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.
2
Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 0,5 см. Изрязват се кръгове с помощта на ринг. Прегъват се на две и се прехвърлят в тава с хартия за печене. Оставят се за 30 минути покрити с кърпа. Пекат се за 10 минути в загрята на 200°С фурна с вентилатор.
3
Тестото, което остава след изрязването на кръговете, отново се разточва и пак се изрязва до пълното му изчерпване.
4
От това количество необходими продукти излизат около 20 хлебчета.

Подобни рецепти