Мармалад от лук с козе сирене


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    козе саламурено сирене
  • 1 бр.
    багета
  • 5 глави
    червен лук
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 3 с. л.
    захар
  • 100 мл
    балсамов оцет
  • 200 мл
    червено вино
  • 50 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в сгорещеното маслиново масло. След като омекне, се сипва захарта, разбърква се и се оставя да се карамелизира.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се балсамовият оцет и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Налива се виното и се оставя да се редуцира. Тиганът се дърпа от котлона, прибавя се студеното масло, разбърква се и се оставя да се охлади.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Багетата се нарязва на филии и се препича. Върху всяко парче хляб се слага малко сирене и отгоре се разпределя мармаладът. Най-подходящото червено вино за тази рецепта е десертното.

Подобни рецепти