Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в сгорещеното маслиново масло. След като омекне, се сипва захарта, разбърква се и се оставя да се карамелизира.
2
Сипва се балсамовият оцет и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Налива се виното и се оставя да се редуцира. Тиганът се дърпа от котлона, прибавя се студеното масло, разбърква се и се оставя да се охлади.
3
Багетата се нарязва на филии и се препича. Върху всяко парче хляб се слага малко сирене и отгоре се разпределя мармаладът. Най-подходящото червено вино за тази рецепта е десертното.
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
козе саламурено сирене
1 бр.
багета
5 глави
червен лук
2 с. л.
маслиново масло
3 с. л.
захар
100 мл
балсамов оцет
200 мл
червено вино
50 г
краве масло
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в сгорещеното маслиново масло. След като омекне, се сипва захарта, разбърква се и се оставя да се карамелизира.
2
Сипва се балсамовият оцет и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Налива се виното и се оставя да се редуцира. Тиганът се дърпа от котлона, прибавя се студеното масло, разбърква се и се оставя да се охлади.
3
Багетата се нарязва на филии и се препича. Върху всяко парче хляб се слага малко сирене и отгоре се разпределя мармаладът. Най-подходящото червено вино за тази рецепта е десертното.