Магданозени кюфтета


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 7 връзки
    магданоз
  • 4 бр.
    яйца
  • 400 г
    краве сирене
  • 1 глава
    лук
  • 0.5 ч. ч.
    брашно
  • 400 г
    кисело мляко
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 връзка
    копър
  • 3 стръка
    мащерка
  • 1 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Магданозът се нарязва на ситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата. После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият магданоз и се сипва брашното. Трябва да се получи гъста смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио. Така се изпържват всички кюфтета, като се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се намачква на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа и се разбъркват. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти