Лодки със зеленчуци


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

320 г
брашно
150 мл
прясно мляко
1 пакетче
суха мая
5 г
захар
110 мл
маслиново масло
200 г
сушени домати
100 г
зелен фасул
1 глава
лук
200 г
чушки
300 г
козе или овче сирене

Приготвяне

1
Брашното се смесва със сухата мая, захарта и солта, след което се налива топлото мляко. Замесва се тесто, като постепенно се прибавят 70 мл от маслиновото масло. Меси се до образуването на меко и еластично тесто. Покрива се с чиста кърпа и се оставя на топло да втаса за около 1 час.
2
Междувременно се приготвя плънката. Зеленият фасул се бланшира за около 1 минута в подсолена вода. Лукът, чушките и сушените домати се нарязват на ситно, а сиренето се настъргва на едро ренде.
3
Тестото се разделя на осем части. Всяка се разточва на правоъгълник, като отгоре се разпределя плънката. Краищата на тестото  се повдигат и се събират откъм тясната страна, така че да се образува формата на лодка.
4
Фурната се загрява на 210 °С и ястието се пече за 15–20 минути. Поръсва се с останалото маслиново масло и се сервира.

Подобни рецепти