Кюфтета от тиквички с халуми


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
тиквички
200 г
сирене „Халуми”
100 г
брашно
100 мл
прясно мляко
2 бр.
яйца
1 връзка
копър
0.5 ч.л.
чесън на прах
200 г
цедено кисело мляко
1 бр.
краставица
1 скилидка
чесън

Приготвяне

1
Тиквичките се настъргват на едро, посоляват се и се оставят за 10 минути. След това се стискат с ръце, за да се отцеди излишната вода.
2
Сиренето „Халуми“ се настъргва, а копърът се наситнява. Яйцата се разбиват с прясното мляко, смесват се с брашното и сол на вкус. Прибавят се тиквичките, сиренето, копърът (4 стръка се отделят за соса) и сушеният чесън. От сместа се оформят кюфтенца и се пържат в сгорещено олио.
3
Краставицата се бели и се реже на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват краставицата, копърът, чесънът, сол на вкус и цеденото кисело мляко. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти