Кюфтета от тиквички с халуми


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    тиквички
  • 200 г
    сирене „Халуми”
  • 100 г
    брашно
  • 100 мл
    прясно мляко
  • 2 бр.
    яйца
  • 1 връзка
    копър
  • 0.5 ч.л.
    чесън на прах
  • 200 г
    цедено кисело мляко
  • 1 бр.
    краставица
  • 1 скилидка
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквичките се настъргват на едро, посоляват се и се оставят за 10 минути. След това се стискат с ръце, за да се отцеди излишната вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето „Халуми“ се настъргва, а копърът се наситнява. Яйцата се разбиват с прясното мляко, смесват се с брашното и сол на вкус. Прибавят се тиквичките, сиренето, копърът (4 стръка се отделят за соса) и сушеният чесън. От сместа се оформят кюфтенца и се пържат в сгорещено олио.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Краставицата се бели и се реже на малки кубчета. Копърът се наситнява, а чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват краставицата, копърът, чесънът, сол на вкус и цеденото кисело мляко. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти