Кюфтета от карфиол


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.6 кг
    карфиол
  • 4 с.л.
    брашно
  • 4 скилидки
    чесън
  • 2 бр.
    яйца
  • 150 г
    краве сирене
  • 1 връзка
    магданоз
  • 400 г
    домати на кубчета от консерва
  • 1 с.л.
    олио
  • 0.5 ч.л.
    захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Нарязват се на ситно, смесват се с натрошеното сирене, наситнените 2 скилидки чесън и магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Оформят се кюфтета с помощта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска хартия.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    През това време се приготвя доматеният сос. Останалите 2 скилидки чесън се запържват в олиото за кратко. Слагат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и малко захар. Кюфтетата се поднасят със соса.

Подобни рецепти