Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Копривата се попарва с вряла вода, след това се отцежда, измива се със студена вода, отново се отцежда и се подсушава. Нарязва се наситно.
2
В купа се смесват изварата (пълномаслена и безсолна), яйцата, галетата, сол и черен пипер. Прибавят се наситненият копър, копривата, спанакът и чубрицата.
3
От сместа се оформят кюфтета и се пържат в сгорещено маслиново масло.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
извара
400 г
спанак
200 г
коприва
4 бр.
яйца
4 с.л.
галета
0.5 връзка
копър
3 щипки
чубрица
Приготвяне
1
Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Копривата се попарва с вряла вода, след това се отцежда, измива се със студена вода, отново се отцежда и се подсушава. Нарязва се наситно.
2
В купа се смесват изварата (пълномаслена и безсолна), яйцата, галетата, сол и черен пипер. Прибавят се наситненият копър, копривата, спанакът и чубрицата.
3
От сместа се оформят кюфтета и се пържат в сгорещено маслиново масло.