Краваи с розмарин


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

450 г
брашно
5 с. л.
захар
1 с. л.
сода за хляб
1 с. л.
сол
4 ч. л.
суха мая
1 ч. л.
ким
0.5 ч. л.
сух розмарин

Приготвяне

1
Брашното се смесва с маята, солта и захарта. Добавят се 250 мл топла вода. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса, покрито с прозрачно фолио.
2
Тестото се разделя на 8 части. С намазнени ръце се оформят гевреци. Содата се разтваря в 1 л вода и се кипва.
3
Гевреците се пускат един по един в кипящата вода за по 30 секунди. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.
4
Поръсват се с розмарина, кима и морска сол. Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти