Краваи с розмарин


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 450 г
    брашно
  • 5 с. л.
    захар
  • 1 с. л.
    сода за хляб
  • 1 с. л.
    сол
  • 4 ч. л.
    суха мая
  • 1 ч. л.
    ким
  • 0.5 ч. л.
    сух розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с маята, солта и захарта. Добавят се 250 мл топла вода. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса, покрито с прозрачно фолио.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разделя на 8 части. С намазнени ръце се оформят гевреци. Содата се разтваря в 1 л вода и се кипва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Гевреците се пускат един по един в кипящата вода за по 30 секунди. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсват се с розмарина, кима и морска сол. Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти