Кошнички с бекон и яйца


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 12 бр.
    филии хляб за тостер
  • 12 бр.
    тънки резени бекон
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 бр.
    зелена чушка
  • 0.5 ч. ч.
    заквасена сметана
  • 0.5 ч. ч.
    настъргано сирене „Гауда”
  • 2 с. л.
    наситнен див лук
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 20 г
    настърган пармезан

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Приготвят се формички за мъфини.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    С помощта на чаша всяка филия хляб се изрязва във формата на кръг и се поставя в дъното на формата. Стените се покриват с бекон, за да се получат „кошнички“.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват яйцата, прибавят се сметаната, настърганото сирене „Гауда“, нарязаната чушка, лукът, магданозът, солта, пиперът и риганът.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Кошничките се пълнят с приготвената смес и всяка се поръсва с пармезан.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставят се в загрята на 200 °С фурна и се пекат около 15 минути.

Подобни рецепти