Кошнички с бекон и яйца


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

12 бр.
филии хляб за тостер
12 бр.
тънки резени бекон
3 бр.
яйца
1 бр.
зелена чушка
0.5 ч. ч.
заквасена сметана
0.5 ч. ч.
настъргано сирене „Гауда”
2 с. л.
наситнен див лук
1 с. л.
наситнен магданоз
20 г
настърган пармезан

Приготвяне

1
Приготвят се формички за мъфини.
2
С помощта на чаша всяка филия хляб се изрязва във формата на кръг и се поставя в дъното на формата. Стените се покриват с бекон, за да се получат „кошнички“.
3
В купа се смесват яйцата, прибавят се сметаната, настърганото сирене „Гауда“, нарязаната чушка, лукът, магданозът, солта, пиперът и риганът.
4
Кошничките се пълнят с приготвената смес и всяка се поръсва с пармезан.
5
Поставят се в загрята на 200 °С фурна и се пекат около 15 минути.

Подобни рецепти