Доматите се обелват, почистват се от семената и се нарязват на малки кубчета. Авокадото се обелва, разрязва се на две и се почиства от костилката. След това се нарязва на малки кубчета и се полива с лимоновия сок. Червеният лук също се реже на малки кубчета.
2
В подходяща купа се слагат авокадото, доматите, лукът, отцедените мариновани опашки от скариди, зехтинът, доматеното пюре, ментата и босилекът. Прибавя се сол и черен пипер, и всичко се разбърква много добре. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за около 30 минути.
3
Предястието се разпределя в широки коктейлни чаши и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
мариновани опашки от скариди
200 г
домати
1 бр.
авокадо
40 г
червен лук
100 мл
доматено пюре
4 с.л.
маслиново масло
2 с.л.
лимонов сок
0.5 с.л.
наситнена мента
0.5 с.л.
наситнен босилек
Приготвяне
1
Доматите се обелват, почистват се от семената и се нарязват на малки кубчета. Авокадото се обелва, разрязва се на две и се почиства от костилката. След това се нарязва на малки кубчета и се полива с лимоновия сок. Червеният лук също се реже на малки кубчета.
2
В подходяща купа се слагат авокадото, доматите, лукът, отцедените мариновани опашки от скариди, зехтинът, доматеното пюре, ментата и босилекът. Прибавя се сол и черен пипер, и всичко се разбърква много добре. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за около 30 минути.
3
Предястието се разпределя в широки коктейлни чаши и се сервира.