Клафути с чушки и овчи кашкавал


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    червени чушки
  • 4 бр.
    яйца
  • 400 мл
    прясно мляко
  • 150 г
    овчи кашкавал
  • 2 скилидки
    чесън
  • 4 с.л.
    маслиново масло
  • 6 с.л.
    брашно
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 2 щипки
    суха мащерка
  • 2 щипки
    сух естрагон
  • 2 с.л.
    светъл балсамов оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват и се нарязват на ивици. Пържат се на два пъти в по две супени лъжици маслиново масло. Прибавят се наситнените чесън и магданоз, мащерката и оцетът.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват, налива се прясното мляко, прибавя се брашното и отново се разбива. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагона. Чушките се слагат в тава, заливат се с яйчената смес и се поръсват с настъргания кашкавал.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Клафутито се пече за 25 минути в загрята на 200°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти