Картофено пюре на фурна с бекон и пресен лук


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    картофи
  • 100 г
    бекон на ленти
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 3 с.л.
    настърган пармезан
  • 100 г
    настъргано сирене „Гауда”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тънките резени бекон се слагат в сгорещен тиган и се запържват от двете страни до златисто. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват, режат се на четвъртинки, заливат се с вода и се варят, докато омекнат напълно. Отцеждат се и се пюрират. Овкусяват се със сол.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се настърганият пармезан и половината от настърганото сирене „Гауда“.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разбърква добре и се слага в керамичен съд за печене. Отгоре се поръсва останалото настъргано сирене „Гауда“, нарязания пресен лук и бекона, накъсан на парченца.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се пече в предварително загрята на 180 °С фурна за 10 минути.

Подобни рецепти