Камамбер с боровинков сос


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    сирене „Камамбер”
  • 3 бр.
    яйца
  • 150 г
    брашно
  • 150 г
    галета
  • 120 г
    боровинки
  • 4 с. л.
    захар
  • 2 с. л.
    сладко от боровинки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето се реже на еднакви парчета, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се натриват с галета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се до златисто в сгорещеното олио на маслена баня около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като в тиган се поставят боровинките заедно със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се оттегля от огъня. Може да заместите пресните боровинки със замразени.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се, като в чинии се сипват по 1–2 лъжици от соса и отгоре се поставят парчета сирене.

Подобни рецепти