Сиренето се реже на еднакви парчета, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се натриват с галета.
2
Пържат се до златисто в сгорещеното олио на маслена баня около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Сосът се приготвя, като в тиган се поставят боровинките заедно със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се оттегля от огъня. Може да заместите пресните боровинки със замразени.
4
Сервира се, като в чинии се сипват по 1–2 лъжици от соса и отгоре се поставят парчета сирене.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
сирене „Камамбер”
3 бр.
яйца
150 г
брашно
150 г
галета
120 г
боровинки
4 с. л.
захар
2 с. л.
сладко от боровинки
Приготвяне
1
Сиренето се реже на еднакви парчета, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се натриват с галета.
2
Пържат се до златисто в сгорещеното олио на маслена баня около 3–4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
3
Сосът се приготвя, като в тиган се поставят боровинките заедно със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се оттегля от огъня. Може да заместите пресните боровинки със замразени.
4
Сервира се, като в чинии се сипват по 1–2 лъжици от соса и отгоре се поставят парчета сирене.