пармезан – на вкус или сирене пекорино (при сервиране)
черен пипер - на вкус
1
Спагетите се слагат в подсолената вода, за да заврат. Беконът се запържва в зехтин в тиган. Излишната мазнина от бекона се премахва. Жълтъците на яйцата се разбиват с черен пипер и пармезан на прах. Тиганът се маха от огъня. Спагетите се добавят в тигана. Тиганът трябва да е на много ниска температура.
2
Жълтъците се добавят и се разбърква до получаване на кремообразната консистенция на пастата Карбонара. Температурата на тигана трябва да е ниска. Добавят се спагетите и жълтъците.
3
Самите жълтъци ще се сготвят от топлината на спагетите около тях. Преди сервиране се разбъркват. Поръсват се с пармезан или сирене пекорино и черен пипер по желание.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
спагети
250 г
бекон
2 бр.
жълтък от яйце
пармезан - на прах
пармезан – на вкус или сирене пекорино (при сервиране)
черен пипер - на вкус
Приготвяне
1
Спагетите се слагат в подсолената вода, за да заврат. Беконът се запържва в зехтин в тиган. Излишната мазнина от бекона се премахва. Жълтъците на яйцата се разбиват с черен пипер и пармезан на прах. Тиганът се маха от огъня. Спагетите се добавят в тигана. Тиганът трябва да е на много ниска температура.
2
Жълтъците се добавят и се разбърква до получаване на кремообразната консистенция на пастата Карбонара. Температурата на тигана трябва да е ниска. Добавят се спагетите и жълтъците.
3
Самите жълтъци ще се сготвят от топлината на спагетите около тях. Преди сервиране се разбъркват. Поръсват се с пармезан или сирене пекорино и черен пипер по желание.