Италианска туршия


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    червени чушки
  • 2 стръка
    селъри
  • 2 бр.
    моркови
  • 1 глава
    карфиол
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 ч. ч.
    маслиново масло
  • 1 ч. ч.
    бял винен оцет
  • 0.5 ч. л.
    семена от копър
  • 3 ч. л.
    сух риган
  • 1 ч. л.
    черен пипер на зърна
  • 0.5 ч. л.
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се нарязват на кубчета с размер 1 см. Морковите се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се обелва и се нарязва по диагонал. Карфиолът се разделя на малки розички.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Всички зеленчуци се смесват, поръсват се със солта и се разбъркват. Покриват се с фолио свежо съхранение и се оставят на стайна температура за 8–12 часа. След това се измиват добре с вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Буркан от 1 л и 700 мл и капачката му се слагат в тенджера с вода и се вари 10 минути, да се стерилизират.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Към оцета се налива на тънка струйка маслиновото масло и се бърка постоянно, докато се получи емулсия.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се натрошеният черен пипер, риганът, семената копър и смачканият чесън.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се слагат в буркана и се заливат с маринатата. Затваря се и се оставя в хладилник. Трябва да престои няколко дни преди сервиране. 
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Посочените продукти са за 1 буркан от 1700 мл.

Подобни рецепти