1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Италианска туршия

Италианска туршия


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Други специалитети

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
червени чушки
2 стръка
селъри
2 бр.
моркови
1 глава
карфиол
2 скилидки
чесън
1 ч. ч.
маслиново масло
1 ч. ч.
бял винен оцет
0.5 ч. л.
семена от копър
3 ч. л.
сух риган
1 ч. л.
черен пипер на зърна
0.5 ч. л.
сол

Приготвяне

1
Чушките се нарязват на кубчета с размер 1 см. Морковите се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се обелва и се нарязва по диагонал. Карфиолът се разделя на малки розички.
2
Всички зеленчуци се смесват, поръсват се със солта и се разбъркват. Покриват се с фолио свежо съхранение и се оставят на стайна температура за 8–12 часа. След това се измиват добре с вода.
3
Буркан от 1 л и 700 мл и капачката му се слагат в тенджера с вода и се вари 10 минути, да се стерилизират.
4
Към оцета се налива на тънка струйка маслиновото масло и се бърка постоянно, докато се получи емулсия.
5
Добавят се натрошеният черен пипер, риганът, семената копър и смачканият чесън.
6
Зеленчуците се слагат в буркана и се заливат с маринатата. Затваря се и се оставя в хладилник. Трябва да престои няколко дни преди сервиране. 
7
Посочените продукти са за 1 буркан от 1700 мл.

Подобни рецепти