Индийски пудинг с моркови


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 700 г
    настъргани моркови
  • 360 мл
    животинска сметана
  • 598 мл
    пълномаслено мляко
  • 6 бр.
    черен пипер на зърна
  • 109 г
    захар
  • 85 г
    кафява захар
  • 1 щипка
    кардамон
  • 80 г
    пречистено масло (гхи)
  • 50 г
    нарязани бадеми
  • 50 г
    стафиди
  • 50 г
    нарязани орехи
  • 1 щипка
    смлян карамфил
  • 1 щипка
    индийско орехче
  • 1 щипка
    канела
  • 30 г
    мед

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Настърганите моркови, сметаната, млякото и зърната черен пипер се слагат в подходяща тенджера. След завиране, котлонът се намалява и сместа се готви на слаб огън за около 40 минути или докато течността се изпари. Прибавят се двата вида захар с половината кардамон и се готви около 15 минути при непрекъснато бъркане.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В отделен съд зе загрява маслото гхи, полива се върху морковите, прибавят се стафидите, орехите и всички останали подправки (канелата, карамфилът, индиското орехче и останалият кардамон), съдът се връща на котлона и се готви, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Зърната черен пипер се отстраняват, сместа се оставя леко да се охлади и се прибавя медът. Докато е още топъл, пудингът се изсипва в подходящи купи, поръсва се с накълцаните бадеми и се сервира.

Подобни рецепти