Хумус - дип с нахут


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
сварен нахут (или от консерва)
2 скилидки
чесън
2 бр.
лайм
40 г
тахан
100 мл
маслиново масло
1 щипка
сол
100 г
сусам
1 стрък
магданоз
1 стрък
кориандър

Приготвяне

1
Нахутът, ситно нарязаният чесън, прясно изцеденият сок от лайм, таханът и солта се смилат в блендер, като постепенно се добавя 70 мл маслиново масло.
2
Полученият крем се слага в купа, овкусява се с останалото маслиново масло, поръсва се със сусама, прибавят се няколко зърна нахут и се овкусява с лют червен пипер.
3
Поръсва се с нарязаните на едро листа от магданоз и кориандър. Сервира се с различни видове крекери и резенчета лайм.

Подобни рецепти