Хумус - дип с нахут


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    сварен нахут (или от консерва)
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 бр.
    лайм
  • 40 г
    тахан
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 1 щипка
    сол
  • 100 г
    сусам
  • 1 стрък
    магданоз
  • 1 стрък
    кориандър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Нахутът, ситно нарязаният чесън, прясно изцеденият сок от лайм, таханът и солта се смилат в блендер, като постепенно се добавя 70 мл маслиново масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Полученият крем се слага в купа, овкусява се с останалото маслиново масло, поръсва се със сусама, прибавят се няколко зърна нахут и се овкусява с лют червен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсва се с нарязаните на едро листа от магданоз и кориандър. Сервира се с различни видове крекери и резенчета лайм.

Подобни рецепти