Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
пилешки крилца
500 мл
прясно мляко
300 г
бяло брашно
150 г
царевично брашно
20 г
чесън на прах
1 л
олио
2 стръка
селъри
50 г
червени люти чушки
25 г
захар
20 мл
оцет
60 г
краве масло
1 с.л.
доматена паста

Приготвяне

1
Крилцата се накисват в млякото за няколко часа.
2
Брашната се смесват. Към тях се добавя чесънът на прах и се овкусява със сол и черен пипер.
3
Крилцата се отцеждат от млякото и се овалват в брашнената смес. Пържат се в загрятата мазнина на средна температура. Когато изплуват на повърхността, са готови.
4

Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Сосът се приготвя, като в 1 л вода се слагат нарязаните чушки и се вари, докато течността се редуцира до 100–150 мл.

5
Добавят се останалите продукти, пасира се и се прецежда.
6
Изпържените крилца се овалват в соса, докато са още топли, и се сервират гарнирани с обелените стръкове селъри.