Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    пилешки крилца
  • 500 мл
    прясно мляко
  • 300 г
    бяло брашно
  • 150 г
    царевично брашно
  • 20 г
    чесън на прах
  • 1 л
    олио
  • 2 стръка
    селъри
  • 50 г
    червени люти чушки
  • 25 г
    захар
  • 20 мл
    оцет
  • 60 г
    краве масло
  • 1 с.л.
    доматена паста

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Крилцата се накисват в млякото за няколко часа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашната се смесват. Към тях се добавя чесънът на прах и се овкусява със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Крилцата се отцеждат от млякото и се овалват в брашнената смес. Пържат се в загрятата мазнина на средна температура. Когато изплуват на повърхността, са готови.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

    Сосът се приготвя, като в 1 л вода се слагат нарязаните чушки и се вари, докато течността се редуцира до 100–150 мл.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се останалите продукти, пасира се и се прецежда.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Изпържените крилца се овалват в соса, докато са още топли, и се сервират гарнирани с обелените стръкове селъри.

Подобни рецепти