
Хляб с овесени ядки и семена
Време за приготвяне
100 мин
Трудност
категория
- Пица, паста и хляб
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
пълнозърнесто брашно
50 г
ръжено брашно
250 мл
прясно мляко
7 г
суха мая
50 г
овесени ядки
20 г
ленено семе
1 ч.л.
морска сол
30 г
белени слънчогледови семки
Приготвяне
1
Към млякото се сипва 250 мл вода. Двата вида брашно се смесват с маята, слънчогледовите и ленените семена, овесените ядки и солта.
2
Течните съставки се наливат към сухите и се разбърква – трябва да се получи лепкава смес.
3
Изсипва се във форма терин, застлана с хартия за печене, и се слага в студена фурна.
4
Загрява се на 110 °С и хлябът се пече 30 минути. След това градусите се увеличават на 180°С и се пече още 1 час.