Хляб с овесени ядки и семена


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    пълнозърнесто брашно
  • 50 г
    ръжено брашно
  • 250 мл
    прясно мляко
  • 7 г
    суха мая
  • 50 г
    овесени ядки
  • 20 г
    ленено семе
  • 1 ч.л.
    морска сол
  • 30 г
    белени слънчогледови семки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Към млякото се сипва 250 мл вода. Двата вида брашно се смесват с маята, слънчогледовите и ленените семена, овесените ядки и солта.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Течните съставки се наливат към сухите и се разбърква – трябва да се получи лепкава смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Изсипва се във форма терин, застлана с хартия за печене, и се слага в студена фурна.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Загрява се на 110 °С и хлябът се пече 30 минути. След това градусите се увеличават на 180°С и се пече още 1 час.

Подобни рецепти