1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Хляб от тоскана

Хляб от тоскана


recipes.details.information.totalcookingtime
50 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Пица, паста и хляб

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

500 г
брашно
30 мл
маслиново масло
7 г
суха мая
1 ч. л.
захар
1 щипка
сол

recipes.details.steps.title

1
Около 300 мл топла вода се смесват със захарта и маята. Разбърква се.
2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята. Добавя се и маслиновото масло. Замесва се тесто и се оставя да втаса. После се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. По повърхността му се правят прорези.
3
Пече се 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 °С и хлябът се пече още 15 минути.

recipes.details.similar