Хапки с яйчена салата


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    яйца
  • 170 г
    майонеза
  • 100 г
    крем сирене
  • 1 с.л.
    ретро горчица
  • 1 ч.л.
    сух естрагон
  • 2 с.л.
    каперси
  • 0.5 връзка
    копър
  • 1 бр.
    франзела
  • 30 г
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 8 минути, след това се охлаждат и се обелват. Нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят нарязаните наситно копър и каперси.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват крем сиренето, майонезата и горчицата. Разбърква се. Яйцата се заливат с дресинга и се овкусява с естрагона и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Франзелата се нарязва на филийки, които се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 220°С фурна с вентилатор, до златисто – 7 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйчената салата се разпределя върху филийките и се поднася.

Подобни рецепти