Хапки с яйчена салата


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
яйца
170 г
майонеза
100 г
крем сирене
1 с.л.
ретро горчица
1 ч.л.
сух естрагон
2 с.л.
каперси
0.5 връзка
копър
1 бр.
франзела
30 г
краве масло

Приготвяне

1
Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 8 минути, след това се охлаждат и се обелват. Нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят нарязаните наситно копър и каперси.
2
В купа се смесват крем сиренето, майонезата и горчицата. Разбърква се. Яйцата се заливат с дресинга и се овкусява с естрагона и черен пипер.
3
Франзелата се нарязва на филийки, които се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 220°С фурна с вентилатор, до златисто – 7 минути.
4
Яйчената салата се разпределя върху филийките и се поднася.

Подобни рецепти