Хапки с грозде и козе сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    хлебчета „Чабата“
  • 200 г
    стафидно грозде
  • 100 г
    френско козе сирене
  • 1 глава
    чесън
  • 50 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 3 стръка
    мащерка
  • 2 с. л.
    мед
  • 50 г
    орехи

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се отделят зърната грозде, добавят се листенцата мащерка, сол, черен пипер и малко от маслиновото масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусените зърна се прехвърлят в подходящ съд и се запичат за 10 минути в загрята на 190 ºC фурна.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се нарязва на филийки и също се запича във фурната, докато стане хрупкав, на същата температура.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Орехите се накълцват. Главата чесън се разрязва на две напречно. Запечените филийки се натриват с чесъна и се поръсват с останалото маслиново масло. Отгоре се подреждат натрошеното сирене, гроздето и нарязаните орехи. Полива се с малко мед и се сервират топли.

Подобни рецепти