Халуми със свежи зеленчуци


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    сирене „Халуми”
  • 500 г
    чери домати
  • 4 бр.
    червени чушки
  • 1 бр.
    морков
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 8 стръка
    магданоз
  • 8 стръка
    копър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се изпичат, задушават се за кратко, обелват се и се почистват. Накъсват се на ленти. Доматите се нарязват на половинки и се слагат в купа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковът се настъргва, а зелената част на лука, магданозът и копърът се наситняват. Добавят се в купата заедно с чушките.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Салатата се овкусява със сол, маслиново масло и бял балсамов оцет на вкус и се разбърква.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето се реже на четири, овалва се в маслиново масло и също се изпича на скара от двете страни, до зачервяване. Салатата се разпределя в чинии, отгоре се слага по едно парче сирене и се поднася веднага.

Подобни рецепти