Гужер с козе сирене и мед


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 мл
    прясно мляко
  • 100 г
    краве масло
  • 50 г
    сирене „Пармезан“
  • 140 г
    брашно
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 бр.
    жълтък
  • 4 стръка
    мащерка
  • 300 г
    френско козе сирене
  • 150 мл
    животинска сметана
  • 2 с.л.
    мед

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Млякото се кипва заедно с маслото и накълцаната мащерка. Прибавя се брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Прехвърля се в купа. Добавя се настърганият пармезан и се разбърква, докато се разтопи. Тестото се оставя да се охлади леко и едно по едно се прибавят яйцата, като постоянно се разбива в миксер. Прехвърля се в пош.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В тави с незалепващо покритие от тестото се оформят топки. Връхчетата се натискат с мокър пръст, за да не загорят по време на печене. Мажат се с разбития с малко вода жълтък. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор, около 12 минути, като фурната на бива да се отваря. Охлаждат се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Сиренето се намачква с вилица, овкусява се с меда и се разбърква внимателно със сметаната. Гужерите се разполовяват и се слепват с крема от сирене, поливат се с мед и се сервират.

Подобни рецепти