Гофрети с тиквички


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    тиквички
  • 1 бр.
    яйце
  • 70 г
    краве масло
  • 80 г
    брашно
  • 80 г
    царевично брашно
  • 1 с. л.
    бакпулвер
  • 0.5 ч. л.
    сол
  • 2 с. л.
    настърган пармезан
  • 50 г
    кисело мляко
  • 200 г
    белени домати от консерва
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 с. л.
    маслиново масло
  • 1 щипка
    риган
  • 200 г
    чушки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят настрана, докато се отцедят добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцето се разбива с маслото, прибавят се двата вида брашно, бакпулверът, солта, пармезанът и киселото мляко  и всичко се разбърква добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се и отцедените тиквички, сместа се разбърква и се оставя настрана за 10 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    От приготвената смес в загрят гофретник се пекат гофрети. Трябва да станат златисти и апетитни.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаният чесън за соса се запържва за кратко в загрято маслиново масло. Прибавят се щипка сол, риган и белени домати от консерва. Сместа се готви 5 минути, прибавят се чушките, нарязани на ивици, и се готви още 10 минути.

Подобни рецепти