Гофрети с тиквички


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
тиквички
1 бр.
яйце
70 г
краве масло
80 г
брашно
80 г
царевично брашно
1 с. л.
бакпулвер
0.5 ч. л.
сол
2 с. л.
настърган пармезан
50 г
кисело мляко
200 г
белени домати от консерва
1 скилидка
чесън
1 с. л.
маслиново масло
1 щипка
риган
200 г
чушки

Приготвяне

1
Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят настрана, докато се отцедят добре.
2
Яйцето се разбива с маслото, прибавят се двата вида брашно, бакпулверът, солта, пармезанът и киселото мляко  и всичко се разбърква добре.
3
Слагат се и отцедените тиквички, сместа се разбърква и се оставя настрана за 10 минути.
4
От приготвената смес в загрят гофретник се пекат гофрети. Трябва да станат златисти и апетитни.
5
Ситно нарязаният чесън за соса се запържва за кратко в загрято маслиново масло. Прибавят се щипка сол, риган и белени домати от консерва. Сместа се готви 5 минути, прибавят се чушките, нарязани на ивици, и се готви още 10 минути.

Подобни рецепти