Гофрети с пържен бекон и заквасена сметана


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    яйце
  • 50 мл
    олио
  • 150 мл
    прясно мляко
  • 125 г
    фино брашно
  • 0.5 с.л.
    бакпулвер
  • 1 ч.л.
    пушен червен пипер
  • 0.5 ч.л.
    чесън на прах
  • 1 щипка
    провансалски билки
  • 0.5 с.л.
    сол
  • 0.5 ч.л.
    черен пипер
  • 100 г
    пушен бекон
  • 2 с.л.
    заквасена сметана

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се пържи в сгорещен тиган от двете страни, докато стане хрупкав. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцето се разбива с олиото и прясното мляко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, и се разбива отново.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се овкусява със сол и черен пипер, прибавят се пушеният червен пипер, провансалската подправка и чесънът на прах. Всичко се разбива добре и се оставя настрана за 10 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Гофретите се пекат в силно сгорещен гофретник и се сервират със запържен бекон и мътеница. По желание може да се поръсят с „Провансалска подправка“.

Подобни рецепти