Глазирано чоризо


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    чоризо
  • 3 скилидки
    чесън
  • 2 с.л.
    мед
  • 4 с.л.
    бял винен оцет
  • 2 с.л.
    балсамов оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чоризото се нарязва на парчета от по 2 см.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиново масло се сгорещява, слага се чоризото и се пържи от двете страни до златист цвят. Добавят се смачканите скилидки чесън и се готви още 1–2 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Отделилата се мазнина се отстранява, като се оставя около 1 с. л. Слагат се медът и двата вида оцет и се разбърква до хомогенизиране. Готви се, докато течността стане с консистенцията на сироп. Парчетата чоризо се набучват на клечки и се поднасят веднага.

Подобни рецепти