Маслиново масло се сгорещява, слага се чоризото и се пържи от двете страни до златист цвят. Добавят се смачканите скилидки чесън и се готви още 1–2 минути.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Отделилата се мазнина се отстранява, като се оставя около 1 с. л. Слагат се медът и двата вида оцет и се разбърква до хомогенизиране. Готви се, докато течността стане с консистенцията на сироп. Парчетата чоризо се набучват на клечки и се поднасят веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
чоризо
3 скилидки
чесън
2 с.л.
мед
4 с.л.
бял винен оцет
2 с.л.
балсамов оцет
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Чоризото се нарязва на парчета от по 2 см.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Маслиново масло се сгорещява, слага се чоризото и се пържи от двете страни до златист цвят. Добавят се смачканите скилидки чесън и се готви още 1–2 минути.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Отделилата се мазнина се отстранява, като се оставя около 1 с. л. Слагат се медът и двата вида оцет и се разбърква до хомогенизиране. Готви се, докато течността стане с консистенцията на сироп. Парчетата чоризо се набучват на клечки и се поднасят веднага.