Гьоза – японски пелмени


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    фино брашно
  • 150 мл
    вода
  • 1 ч.л.
    сол
  • 250 г
    свинска кайма
  • 0.5 ч.л.
    захар
  • 1 скилидка
    чесън
  • 20 г
    джинджифил
  • 0.5 ч.л.
    сода за хляб
  • 1 ч.л.
    царевично нишесте
  • 60 мл
    соев сос
  • 1 ч.л.
    сусамово олио
  • 1 с.л.
    сос от стриди
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 150 г
    китайско зеле
  • 1 с.л.
    оризов оцет
  • 0.5 с.л.
    балсамов оцет
  • 1 щипка
    лют червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, 1 щипка сол и топлата вода се замесва гладко и еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя настрана да почине.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват каймата, солта, захарта и малко вода. Разбърква се добре и се прибавят ситно нарязаният чесън, настърганият джинджифил, содата, нишестето, 10 мл соев сос, сусамовото олио и сосът от стриди. Накрая се прибавя нарязаният на шайби зелен лук и ситно нарязаното китайско зеле. Всичко се разбърква много добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Тестото се разточва и с помощта на ринг се изрязват кръгове. В средата на всеки се слага от плънката, като краищата се намазват с вода. Кръгчетата се прегъват и прищипват, за да се залепят.


  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пелмените се поставят върху покрита с хартия за печене и набрашнена тава.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се в сгорещено кокосово олио, за кратко от двете страни, докато се зачервят приятно. След това в съда се налива вода, покрива се с капак и пелмените се задушават още 3–5 минути.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Продуктите за соса се разбъркват в малка купичка. Поднася се с пелмените.

Подобни рецепти