1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Гъби с пълнка от чушки и сирене "Чедър"

Гъби с пълнка от чушки и сирене "Чедър"


recipes.details.information.totalcookingtime
30 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

700 г
гъби
150 г
чери домати
1 бр.
жълта чушка
150 г
сирене „Чедър“
1 с. л.
маслиново масло
6 стръка
магданоз

recipes.details.steps.title

1
Гъбите се почистват много добре с четка, пънчетата внимателно се отделят. Шапките се подреждат в огнеупорен съд. Пънчетата се нарязват наситно и се слагат в купа.
2
Към тях се прибавят разполовените чери домати и нарязаната на кубчета чушка. Разбърква се, поръсва се със сол и черен пипер. Прибавят се нарязаният магданоз и настърганият чедър.
3
Гъбите се пълнят със сместа, поръсват се с по няколко капки маслиново масло и се пекат в предварително загрята на 180 °С фурна за 20 минути. Изваждат се и се поръсват с листенца босилек и розмарин.

recipes.details.similar