Гъби с моцарела и песто от копър


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.2 кг.
    големи печурки
  • 250 г
    сирене „Моцарела“
  • 100 г
    сушени домати в маслиново масло
  • 4 бр.
    яйца
  • 120 мл
    олио
  • 1 ч.л.
    чесън на прах
  • 10 бр.
    филии хляб
  • 2 връзки
    копър
  • 50 г
    орехови ядки
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 150 мл
    маслиново масло
  • 1 скилидка
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Печурките се почистват от пънчетата и се обелват. Разрязват се на две, като филии.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със сухия чесън, сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В чиния се слагат хлебните трохи от филиите.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се потапят за кратко в студена вода, след това в брашно, яйца и накрая в трохи.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто, след това се поставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Моцарелата и доматите се накъсват.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    В тава се подреждат едно върху друго парче панирана гъба, отгоре моцарела и малко сушени домати. Комбинацията се повтаря още веднъж и накрая се завършва с гъба, а върху нея моцарела. Слага се дървено шишче за по-голяма стабилност.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Така подготвените гъби се пекат 5 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор, докато сиренето се разтопи.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Листата на копъра се пасират с останалите продукти за пестото, като, ако е неоходимо, се налива около 2 с. л. студена вода.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се поднасят с пестото.

Подобни рецепти