Дробчета с печени зеленчуци и чипс от бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    охладени пилешки дробчета
  • 4 бр.
    червени чушки
  • 1 глава
    червен лук
  • 150 г
    бекон на ленти
  • 40 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 6 бр.
    филии хляб за тостер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се поставя в тава с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160°С фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и се премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на шайби и заедно с чушките се изпича на грил тиган, като се посоляват. Хлябът се нарязва на триъгълници и също се запича. Чушките се нарязват на тънки дълги ленти.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Дробчетата се пържат на два пъти (за да не се сварят) в сгорещеното маслиново масло до златисто от всички страни. Подправят се със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху всяка филия се слагат шайба лук, ленти чушки, следва дробче и се завършва с парче чипс от бекон. Поръсва се с магданоз и се поднася веднага.

Подобни рецепти