Дим-сум с плънка от месо и соев сос


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

450 г
оризово брашно
380 мл
вода
6 г
сол
300 г
телешка кайма
1 скилидка
чесън
30 г
пресен лук
20 г
прясно настърган джинджифил
2 г
кориандър на зърна
5 г
запечен сусам
30 мл
сусамово олио
1 л
месен бульон
100 мл
соев сос

Приготвяне

1
Тестото се приготвя, като брашното се смесва с 2 г сол и постепенно се налива водата. Прибавя се малко олио. Тестото се покрива и се оставя да почине за 30 минути.
2
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Каймата се запържва в сусамовото олио заедно с чесъна и бялата част на зеления лук. Съдът се отмества от огъня, прибавя се прясно настърганият джинджифил, подправя се със сол, сусам и кориандър и всичко се разбърква.
3
Тестото се меси, разделя се на 10–12 части, които се разточват на кръгове с диаметър 8–10 см. В средата на всеки кръг се слага от плънката, прегъват се и се притискат с пръсти, за да се затворят.
4
Бульонът се кипва с 40 мл соев сос и в него се готвят дим-сум. Сервират се поръсени със зелената част на пресния лук и соев сос.

Подобни рецепти