Дим-сум с плънка от месо и соев сос


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 450 г
    оризово брашно
  • 380 мл
    вода
  • 6 г
    сол
  • 300 г
    телешка кайма
  • 1 скилидка
    чесън
  • 30 г
    пресен лук
  • 20 г
    прясно настърган джинджифил
  • 2 г
    кориандър на зърна
  • 5 г
    запечен сусам
  • 30 мл
    сусамово олио
  • 1 л
    месен бульон
  • 100 мл
    соев сос

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се приготвя, като брашното се смесва с 2 г сол и постепенно се налива водата. Прибавя се малко олио. Тестото се покрива и се оставя да почине за 30 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Каймата се запържва в сусамовото олио заедно с чесъна и бялата част на зеления лук. Съдът се отмества от огъня, прибавя се прясно настърганият джинджифил, подправя се със сол, сусам и кориандър и всичко се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се меси, разделя се на 10–12 части, които се разточват на кръгове с диаметър 8–10 см. В средата на всеки кръг се слага от плънката, прегъват се и се притискат с пръсти, за да се затворят.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Бульонът се кипва с 40 мл соев сос и в него се готвят дим-сум. Сервират се поръсени със зелената част на пресния лук и соев сос.

Подобни рецепти