Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки резени. Слага се в силно сгорещено олио във фритюрник и се пържи, докато краищата леко покафенеят. Можем да ви посъветваме, докато белите и режете червено цвекло, да сложите гумени или латексови ръкавици, за да не се боядисат ръцете ви. Използвайте и пластмасова дъска за рязане вместо дървена.
2
Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина, след което се поставя в купа.
3
По желание се овкусява с морска сол и едро смлян червен пипер на вкус.
4
Киселото мляко, счуканият чесън, наситненият копър, кимионът и нарязаните орехи се смесват и се разбъркват добре.
5
Чипсът се сервира топъл, заедно със соса.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
червено цвекло
0.5 връзка
копър
1 скилидка
чесън
1 щипка
смлян кимион
30 г
орехи
150 г
гъсто кисело мляко
Приготвяне
1
Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки резени. Слага се в силно сгорещено олио във фритюрник и се пържи, докато краищата леко покафенеят. Можем да ви посъветваме, докато белите и режете червено цвекло, да сложите гумени или латексови ръкавици, за да не се боядисат ръцете ви. Използвайте и пластмасова дъска за рязане вместо дървена.
2
Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина, след което се поставя в купа.
3
По желание се овкусява с морска сол и едро смлян червен пипер на вкус.
4
Киселото мляко, счуканият чесън, наситненият копър, кимионът и нарязаните орехи се смесват и се разбъркват добре.