Чипс от червено цвекло


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    червено цвекло
  • 0.5 връзка
    копър
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 щипка
    смлян кимион
  • 30 г
    орехи
  • 150 г
    гъсто кисело мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки резени. Слага се в силно сгорещено олио във фритюрник и се пържи, докато краищата леко покафенеят. Можем да ви посъветваме, докато белите и режете червено цвекло, да сложите гумени или латексови ръкавици, за да не се боядисат ръцете ви. Използвайте и пластмасова дъска за рязане вместо дървена.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина, след което се поставя в купа.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание се овкусява с морска сол и едро смлян червен пипер на вкус. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко, счуканият чесън, наситненият копър, кимионът и нарязаните орехи се смесват и се разбъркват добре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Чипсът се сервира топъл, заедно със соса.

Подобни рецепти