Чеснови чушки върху качамак


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 мл
    зеленчуков бульон
  • 100 г
    царевичен грис
  • 50 г
    настърган пармезан
  • 6 стръка
    мащерка
  • 8 скилидки
    чесън
  • 50 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 500 г
    червени чушки
  • 500 г
    краве сирене

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бульонът се кипва. Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се настърганият пармезан, листенцата от 2 стръка мащерка и се разбърква добре. Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана с маслиново масло хартия за печене и се оставя да се охлади.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват от семките и дръжките и се пекат до готовност в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. След това се запарват.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се с маслиново масло, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 °С фурна без вентилатор.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се обелват и се режат на жулиени.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Смесват се с чесъна с маслиновото масло, прибавя се и останалата наситнена мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват 20 минути. След това сместа се сипва в чопър и се накълцва.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове. Намазват се с маслиново масло и се запичат на грил тиган от двете страни.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак. Поднася се веднага.

Подобни рецепти