Бутертесто с аспержи и котидж сирене


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 280 г
    бутертесто
  • 250 г
    котидж сирене
  • 150 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 20 г
    настърган пармезан
  • 2 бр.
    яйца
  • 1 връзка
    аспержи
  • 150 г
    варена шунка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се реже на 6 равни парчета. В купа се смесват котидж сиренето, сиренето гауда и пармезанът. Прибавят се солта, пиперът и едното яйце.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху всяко парче тесто се слага първо шунка, след това от сместа със сирената и накрая бланширани аспержи (за кратко сварени в подсолена вода).
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се прегъва надве, а краищата се слепват с разбито яйце. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за 15–20 минути или докато се зачерви приятно. Сервира се топло.

Подобни рецепти