Бутертесто с аспержи и котидж сирене


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

280 г
бутертесто
250 г
котидж сирене
150 г
настъргано сирене „Гауда”
20 г
настърган пармезан
2 бр.
яйца
1 връзка
аспержи
150 г
варена шунка

Приготвяне

1
Бутертестото се реже на 6 равни парчета. В купа се смесват котидж сиренето, сиренето гауда и пармезанът. Прибавят се солта, пиперът и едното яйце.
2
Върху всяко парче тесто се слага първо шунка, след това от сместа със сирената и накрая бланширани аспержи (за кратко сварени в подсолена вода).
3
Тестото се прегъва надве, а краищата се слепват с разбито яйце. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за 15–20 минути или докато се зачерви приятно. Сервира се топло.

Подобни рецепти