Брускети със салца от домати


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия
  • Бургери, сандвичи и брускети

Съставки

Съставки за
 
Порции

120 г
сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
1 с.л.
каперси
5 бр.
маслини (без костилки)
50 г
сирене „Фета“
1 скилидка
чесън
0.5 с.л.
наситнен риган
1 бр.
багета
1 кг
домати
50 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
140 г
червен лук
2 бр.
люти чушки
1 с.л.
наситнен босилек
1 с.л.
наситнен магданоз

Приготвяне

1
За салцата със сушени домати: отцедените сушени домати се нарязват на ситно.
2
Прибавят се малки парченца сирене „Фета”, нарязаните на кръгчета маслини, каперсите, счуканият чесън, риганът, сол и черен пипер.
3
Хлябът се запича на сух сгорещен тиган. Сместа се разбърква леко и се разпределя върху хляба. Сервира се веднага. По желание може да се поръси с едро смляна суха люта чушка.
4
За салцата с пресни домати: доматите се измиват, подсушават се, режат се наполовина и се почистват от семките. После се нарязват на малки кубчета и се слагат в подходящ съд.
5
Прибавят се ситно нарязаните червен лук, люти чушки, магданоз и босилек. Овкусява се със сол и черен пипер. Полива се с маслиново масло и се разбърква.
6
Салцата се сервира охладена с леко препечен хляб.

Подобни рецепти