Аспержите се измиват, чери доматите се разполовяват и се поставят в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с меда и 50 мл маслиново масло. Зеленчуците се пекат около 25 минути в загрята на 200°С фурна.
2
Чабатата се нарязва на филийки, които се запичат в сгорещен тиган, за да станат приятно хрупкави.
3
Останалото маслиново масло се смесва с балсамовия оцет, магданоза и босилека. Изпечените зеленчуци се разпределят върху филийките и се поливат с приготвения дресинг.
4
Брускетите се сервират веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
хлебчета „Чабата“
500 г
аспержи
500 г
чери домати
75 г
маслиново масло
50 мл
бял балсамов оцет
1 с.л.
мед
1 с.л.
наситнен магданоз
0.5 с.л.
наситнен босилек
Приготвяне
1
Аспержите се измиват, чери доматите се разполовяват и се поставят в подходяща тава, покрита с хартия за печене. Овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с меда и 50 мл маслиново масло. Зеленчуците се пекат около 25 минути в загрята на 200°С фурна.
2
Чабатата се нарязва на филийки, които се запичат в сгорещен тиган, за да станат приятно хрупкави.
3
Останалото маслиново масло се смесва с балсамовия оцет, магданоза и босилека. Изпечените зеленчуци се разпределят върху филийките и се поливат с приготвения дресинг.