Шоколадите се разтопяват поотделно на водна баня, докато станат кремообразни. Прибавя се портокаловата кора.
2
accessibility.recipes.cookingstep
В силиконови форми се сипва тънък пласт от шоколада (1,5 см) и се поръсва с ядки и червени боровинки. Преди да се извади от формите, се охлажда напълно (може и в хладилник). Ако не разполагате със силиконови форми, изчакайте шоколада да се стегне малко, като от време на време разбърквате.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Разстелете лъжица шоколад върху хартия за печене и загладете с долната страна на лъжицата, докато се получи кръг. Съхранявайте на прохладно място.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Може да добавите едро смляна сушена люта чушка към нарязаните ядки за по-интересен вкус. Портокаловата кора можете да замените с екстракт от бадеми или лешници.
Съставки
Съставки за
Порции
100 г
черен шоколад (60% какао)
100 г
млечен шоколад
100 г
бял шоколад
50 г
нарязани сушени червени боровинки
100 г
нарязани орехи
1 с. л.
настъргана портокалова кора
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадите се разтопяват поотделно на водна баня, докато станат кремообразни. Прибавя се портокаловата кора.
2
accessibility.recipes.cookingstep
В силиконови форми се сипва тънък пласт от шоколада (1,5 см) и се поръсва с ядки и червени боровинки. Преди да се извади от формите, се охлажда напълно (може и в хладилник). Ако не разполагате със силиконови форми, изчакайте шоколада да се стегне малко, като от време на време разбърквате.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Разстелете лъжица шоколад върху хартия за печене и загладете с долната страна на лъжицата, докато се получи кръг. Съхранявайте на прохладно място.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Може да добавите едро смляна сушена люта чушка към нарязаните ядки за по-интересен вкус. Портокаловата кора можете да замените с екстракт от бадеми или лешници.