Боровинков пай


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

100 г
едро смлени бадеми
60 г
накълцани захаросани фурми
100 г
смлени ронливи бисквити
2 с.л.
кокосово брашно
1 с.л.
кленов сироп
2 с.л.
олио
40 г
нишесте
140 г
захар
400 мл
кокосово мляко
100 мл
бадемово мляко
2 с.л.
лимонов сок
50 г
кокосова сметана
2 с.л.
сладко от боровинки
250 г
боровинки
1 ч.л.
ванилов екстракт

Приготвяне

1
Фурмите, бисквитите, кокосовото брашно, олиото и кленовият сироп се прибавят към бадемите и се замесва тесто.
2
Поставя се в кексова форма (с диаметър 24 см), така че да се получи 3 см ръб. Блатът се пече в загрята на 180°С фурна за 10 минути. Оставя се да се охлади и се изважда от формата.
3
Нишестето се смесва със захарта и малко от кокосовото мляко. Останалото заедно с бадемовото мляко се слага на котлона да заври. Сипва се нишестената смес и се готви за няколко минути след завиране.
4
Прибавят се ваниловият екстракт, лимоновият сок и накрая кокосовата сметана. Така приготвената смес се излива бърху блата и се оставя да се охлади. Отгоре се намазва със сладкото от боровинки и се поръсва с пресни боровинки.
5
Десертът се сервира добре охладен.

Подобни рецепти