Занаятчийски шоколад с червени боровинки и орехи


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    черен шоколад (60% какао)
  • 100 г
    млечен шоколад
  • 100 г
    бял шоколад
  • 50 г
    нарязани сушени червени боровинки
  • 100 г
    нарязани орехи
  • 1 с. л.
    настъргана портокалова кора

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Шоколадите се разтопяват поотделно на водна баня, докато станат кремообразни. Прибавя се портокаловата кора.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В силиконови форми се сипва тънък пласт от шоколада (1,5 см) и се поръсва с ядки и червени боровинки. Преди да се извади от формите, се охлажда напълно (може и в хладилник). Ако не разполагате със силиконови форми, изчакайте шоколада да се стегне малко, като от време на време разбърквате.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разстелете лъжица шоколад върху хартия за печене и загладете с долната страна на лъжицата, докато се получи кръг. Съхранявайте на прохладно място.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Може да добавите едро смляна сушена люта чушка към нарязаните ядки за по-интересен вкус. Портокаловата кора можете да замените с екстракт от бадеми или лешници.

Подобни рецепти