Ягодов рай


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    ягоди
  • 200 мл
    вино „Просеко”
  • 500 г
    желираща захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ягодите се измиват, почистват се и се слагат в широк съд. Заливат се с виното. Готвят се при непрекъснато бъркане  до омекване и изпаряване на алкохола. Пасират се и се прибавя желиращата захар. Готви се до сгъстяване.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се пълни в стерилизирани бурканчета за сладко, затварят се плътно и се обръщат с капачката надолу върху кухненска къпра. След няколко часа се обръщат и се оставят да се охладят напълно. Количеството е достатъчно за 57 малки буркана.

Подобни рецепти